LA TECNOLOGIA A L'ESO 
            Un Web Personal "d'autor".ÍNDEX   FÒRUM   XAT   SOBRE L'AUTOR   CON
TACTE

Web personal de Manel Debés

Les farmàcies tripliquen la compra de test de drogues.
Yolanda Lázaro. 13.03.2006.

Aquest test detecta mitjançant la suor impregnada recentment en la roba el consum de drogues. Els pares cada vegada compren més aquestes proves per controlar als seus fills. El Col·legi de Farmacèutics aposta per altres mètodes, com el diàleg.
La venda de tests de detecció de droga ha arribat a multiplicar-se per tres des de 2004 en els laboratoris que els distribuïxen a Catalunya. Aquest és el cas dels tests de Euromedical. Segons Carlos González, director comercial d'aquesta empresa, en els dos mesos que duem d'any ja han venut 8.000 unitats a Catalunya, 3.000 de les quals es distribuïxen en les farmàcies catalanes (fa dos anys, van anar 1.000). En l'actualitat ja es poden trobar fins a 28 tipus de tests de detecció de droga en el mercat. El seu preu varia en funció del tipus de prova (d'una sola droga o multidroga) i del distribuïdor. D'aquesta manera, hi ha tests d'entre 11 i 68 euros. Encara que en els seus orígens aquests productes van ser ideats per controlar a toxicòmans en els centres de rehabilitació, actualment tenen molt bona acollida entre els particulars. Segons les distribuïdores, els principals compradors són "els pares preocupats que sospiten que els seus fills prenen drogues". Rafael Borrás, vocal de drogodepencia del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, recomana als col·legiats que proposin altres mesures als pares, com el diàleg.

Diferents tipus de proves.
Multidroga: En forma de panell, les 4 o 5 (depenent del model) tires reactives detecten un tipus de droga diferent, com, per exemple, cannabis, opiàcis, anfetamines i cocaïna.
De cannabis: Revela restes de THC en l'orina.
De cocaïna: Descobreix cocaïna a l'orina.
D'èxtasi: Detecta en l'orina restes de MDA i altres àcids.

Quatre preguntes sobre...... els 'narcodetectors'

1 Com funciona el test de detecció de droga?
Les tires reactives s'han de mullar amb orina o amb suor (la roba que està més a prop de les aixelles), depenent del tipus de test. Una o dues ratlles en la tira ens indicarà si el resultat és positiu o negatiu, respectivament.
2 On es pot comprar?
Es pot adquirir a les farmàcies i en pàgines webs com .www.tododrogas.net, on pots veure diferents models.
3 Pot tenir caràcter legal el resultat?
No. Aquest test és orientatiu. En cas de donar positiu, es recomana que es confirmi amb una prova de laboratori.
4 A què es deu l'èxit d'aquests tests?
L'èxit dels tests radica en la facilitat d'ús i en la baixada de preus que últimament han experimentat.

Si us plau, indiqueu la font d'on obteniu la informació.