tecno12-14.info
ÍNDEX   FÒRUM   XAT   SOBRE L'AUTOR   CONTACTE

Si us plau, feu referència del web.

CONTINGUT DEL WEB
Normativa treballs
Normativa tecno
Estudiar/recursos
Notícies (fòrum)


Anar al fòrum de tecno. No link extern.   FÒRUM
Anar al xat de tecno. Link intern.    XAT

Per començar.

L'habitatge és imprescindible. L'home (i la dona!) sempre ha buscat un lloc per guarir-se dels atacs dels animals o dels fenomens meteorològics, ja sigui en coves, cases de fusta... Els nostres habitatges actuals tenen totes les comoditats que volem: ens guareixen de les inclemències del temps (fred, calor, pluja, vent...), ens dónen un espai on poder dormir, estudiar, descansar... Tenim tots els serveis necessaris per cuinar, dutxar-nos, veure programes de televisió d'arreu del món. Per poder valorar tot això que tenim, caldria fer una mirada als països del tercer món. Segons marca la llei els habitatges no poden ser inferiors a 24 metres quadrats de superfície (no cal que tinguin cuina peró sí lavabo) i la seva altura mínima interior no pot ser inferior a 2,20 m, amb un màxim de 3 m. El lavabo és l'única dependència que no cal que disposi de finestra y ha de ser suficientment gran com perquè hi càpiga una dutxa, un vàter i per rentar-se les mans. Malgrat que tothom, en el món occidental, té el seu habitatge (més tard o d'hora), el preu està sobrevalorat. Comprar un habitatge és, per la majoria de joves, impossible. De fet, la mitjana d'edat en què els joves es poden independitzar de la família es troba en trenta- quatre anys però amb la manca de treball fixe està augmentant. A Europa hi ha molts paisos que prefereixen llogar l'habitatge i a EEUU fan hipoteques de fins a 120 anys. Per què? Actualment, s'està produïnt una recessió en la compra d'habitatges.

I de la casa dels nostres somnis què podem dir? Comprem una casa amb jardí amb molts esforços, plantem algun arbre, posem gespa, potser piscina...Ens fem grans i ens adonem que potser ens hem equivocat per les contínues atencions que necessita el jardí i la piscina, una casa potser massa gran, massa habitacions, lavabos... Aleshores ens adonem que necessitem algú que ens ajudi en aquestes tasques i, és clar !!, ningú ho fa gratis.

Prohibit construir en sòl cremat: La "Ley de Montes" aprovada el 6.04.06, prohibeix construir-hi almenys durant trenta anys en llocs que s'hagin cremat per especulació. Una molt bona notícia per la gran majoria. L'aspecte més important és "queda prohibido: a) El cambio de uso forestal al menos durante 30 años. b) Toda actividad incompatible con el desarrollo de la vegetación que originalmente existiera en el predio antes del incendio, durante el periodo que determine la legislación autonómica....”. Aprovat pel Consell de Ministres i ratificat per el Congrés.

UNA MICA MÉS D'INFO

Plànol Girona (Ajun) Versió en PDF del plànol de Girona. Link amb l'Ajuntament de Girona.
Proposta de treball de camp.  Exemple de passejada per la ciutat de girona. Descàrrega comprimida.
Treball "guia turístic". Pautes que s'han de seguir per a la realització del treball del "Guia Turístic".
Simbol. normalitzada. Qualsevol dibuix tècnic està sotmés a una simbologia. L'habiatge té el seu.
Proposta maqueta. Casa somnis. Pautes per la construcció d'una maqueta d'habitatge.
Serveis urbans. Qualsevol casa necessita dels serveis urbans. Aquí fem un repàs als més importants.
Construcció d'uns pisos amb imatges. Fotografies on es veu el procés de construcció. Té explicacions.
Casa sense barreres. Tot i la modernitat de les construccions encara no estàn pensades per adaptar-se a la mobilitat de les persones.
La casa domòtica. La casa del futur tindrà un munt d'electrònica.
La casa ecològica Construir els habitatges el més ecològics possible és un repte important i social.
Alternativa habitatge Comprar un habitatge és una fita impossible per la majoria de joves. Propostes.
Especular amb el terreny i la costrucció.
La Generalitat hauria de regular l'espai natural, limitant als ajuntaments el poder de decidir. El peix que es mossega la cua.
Estalviem energia. Realment podem estalviar si cada cop tenim més aparells elèctrics?
Els "pixapins" poden modificar l'estabilitat d'un poble? Sembla que les seves actituds no són ben rebudes.
Graffiti i civisme van agafats de la mà? Hem de tenir cura del nostre poble o ciutat. Ens calen saber i aplicar les mínimes normes de civisme. La ciutat, el municipi, és de tots.

 

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers, pots veure-ho a POLÍTICA DE COOKIES, AQUÍ. Si continues navegant les estàs acceptant.