tecno12-14.info
ÍNDEX   FÒRUM   XAT   SOBRE L'AUTOR   CONTACTE

Si us plau, feu referència del web.

CONTINGUT DEL WEB
Normativa treballs
Normativa tecno
Estudiar/recursos
Notícies (fòrum)
Visitar museus

Anar al fòrum de tecno. No link extern.   FÒRUM
Anar al xat de tecno. Link intern.    XAT

Per començar.
Hola de nou !  El recull d'informació que hi trobareu no pretén ser un repàs exhaustiu de les drogues sinó, més aviat, un recull d'informació per a aquelles persones que podem tenir fills en edat de consumir, joves o, simplement, estar una mica informat. Malauradament, aquestes drogues comporten agressions físiques sobre el propi cos. Amb el temps, de continuar consumint-ne, també seran psíquiques. Potser el més sorprenent és que la informació la tenen però tot i així no s'aconsegueix que assumeixin els veritables riscos del seu consum. 
Parlar de drogues és parlar d'allò que coneixem com a "drogues dures" : heroïna, cocaïna... però actualment han adquirid molta més importància les drogues fetes amb productes farmacològics, combinant-los de manera que provoquin l'efecte desitjat. No hem d'oblidar que el tabac, el cafè o l'alcohol per allò de que són drogues acceptades socialment, són igualment "drogues toves" i que es prenen per obtenir allò que és desitjat. Tant el tabac com l'alcohol en coneixem les seves conseqüències. Del cafè podem dir que conté una substància altament tòxica però en quantitats molt petites. Els efectes que pot tenir el consum de cafè sobre l'organisme són d'interès sanitari des de fa temps, sobretot per l'elevat consum d'aquest producte que hi ha a tot el món.
Si bé, fins fa poc, l'estudi del cafè se centrava principalment en els efectes de la cafeïna sobre l'organisme, el cert és que cada vegada esdevé més necessari independitzar els beneficis o danys que puguin atribuir-se a aquesta substància d'altres efectes que són conseqüència de la presència en el cafè, en major o menor grau, d'altres components. Tant el cafè com el té, el cacau, les begudes refrescants, etc., s'han classificat globalment com a productes rics en metilxantines de diversos tipus, amb la característica comuna que aquestes metilxantines poden exercir un efecte estimulant sobre el sistema nerviós central de diverses intensitats, cosa que ha dut a considerar aquestes substàncies com els estimulants d'ús més estès a tot el món.
Segons l'OMS (Organització Mundial de la Salut) :
La salut es defineix com l'estat de benestar físic, mental i social d'una persona.
És habitual relacionar els joves amb alguns vicis com són l'alcohol i les drogues. La majoria de joves que comencen a beure o a fumar, ho fan perquè els amics també ho fan.
Pimer comencen a fer això els dies de gresca, després cada parell de setmanes... i cada vegada va a més fins que després ja no ho poden deixar. Són pocs els joves que en aquestes edats han sabut dir NO a les drogues. Cal una formació molt sòlida per veure més enllà d'una gresca, d'uns moments de passar-s'ho bé. També es condiciona el seu futur laboral i personal. La droga té un preu elevat, no només l'econòmic. Quan no es disposa de diners, obliga a buscar diners allà on es pugui. El camí iniciat en aquestes condicions està ple de despropòsits: malal.ties, inseguretat ciutadana, problemes laborals y familiars, rebuig social, difícilment s'insereixen en la societat... En fi. Si qui està llegint això és una persona jove que creu està pel damunt de tots aquests problemes, que no s'engany: l'experiència ens avala.
MÉS INFO
Com es detecta? Conductes, hàbits que facin sospitar el seu consum.
Marihuana,terapèutica? Informe força complet sobre aquesta substància tan estesa.
Drogues síntesi Diferents tipus de drogues que es fabriquen en laboratoris clandestins que no garanteixen la seva composició química.
Test per detectar drogues. Els podem trobar a les farmàcies.
Tabac i alcohol Conseqüències del comsum d'aquestes drogues tan habituals.
Recull de notícies Com diu la frase, es tracta d'un recull arbitrari de notícies que apareixen en els mitjans escrits sobre la droga.


  Siusplau, indique la font en cas de copiar del web.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers, pots veure-ho a POLÍTICA DE COOKIES, AQUÍ. Si continues navegant les estàs acceptant.