tecno12-14.info
ÍNDEX   FÒRUM   XAT   SOBRE L'AUTOR   CONTACTE

Si us plau, feu referència del web.

CONTINGUT DEL WEB
Normativa treballs
Normativa tecno
Estudiar/recursos
Miscel-lània (fòrum)
Visitar museus

Anar al fòrum de tecno. No link extern.   FÒRUM
Anar al xat de tecno. Link intern.    XAT


Per començar, què són les energies CONVENCIONALS ?


Les centrals CONVENCIONALS per a la producció d'electricitat a gran escala són les que hem utilitzat habitualment des del seu inici. Aquestes centrals convencionals són: l'energia hidràulica, la tèrmica i la nuclear. Les energies que fan moure els generadors de les centrals sembla, a priori, que tenen els seus dies comptats; si més no, tal i com són a l'actualitat. Els motius són múltiples: els recursos naturals s'esgoten, contaminació elevada que provoquen, dificultats tècniques insalvables pel que fa referència a l'energia nuclear, pluges irregulars... i el pitjor de tot, les nostres exigències energètiques: cada cop depenem més de l'energia elèctrica. A tot això li hem d'afegir la creixent opinió en contra de les centrals tèrmiques i, sobre tot, les nuclears. Actualment a Espanya l'energia nuclear té una moratòria que els hi permet mantenir en funcionament les centrals nuclears però la prohibició de construir-ne cap. Actualment l'estat espanyol no és deficitari pel que fa a la producció d'electricitat. Les nuclears que encara funcionen tenen un paper molt important.
Un altre aspecte que cal tenir en compte és el tipus d'energia que emprem. Hi ha dos tipus d'energies segons d'on provinguin: Fonts renovables i no renovables. Les primeres es poden utilitzar sense límits (energia provinent del Sol, del vent...), les segones depenen de la quantitat emmagatzemada (petroli, carbó...). La seva utilització està limitada a la quantitat disponible a la natura. Evidentment, més tard o d'hora s'esgotaran ja que el procés per a la seva fabricació està en mans de la natura i aquesta necessita milers o milions d'anys segons el cas. És per això que s'estan experimentant altres tipus d'energies (alternatives).

MÉS INFO

C. Hidroelèctriques Característiques i funcionament.
Centrals Tèrmiques Funcionament de les principals centrals tèrmiques i tipus de combustible emprat.
Centrals Nuclears Les centrals nuclears com l'energia més neta i de cost mínim. Cinquanta anys després...
El petroli Avantatges del petroli en substitució de les centrals hidràuliques. Conseqüències del consum massiu.
Reacció de fissió Si no saps què és una reacció de fissió, ara ho pots saber. S'està experimentant amb la "fusió ".

Transport de l'electricitat
Un cop es produeix electricitat a les centrals, s'ha de transportar als pobles, ciutats, fàbriques...


  Si us plau, feu referència del web.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers, pots veure-ho a POLÍTICA DE COOKIES, AQUÍ. Si continues navegant les estàs acceptant.