capçalera
ÍNDEX   FÒRUM   XAT   SOBRE L'AUTOR   CONTACTE

Si us plau, feu referència del web.

CONTINGUT DEL WEB
Normativa treballs
Normativa tecno
Estudiar/recursos
Miscel-lània (fòrum)
Visitar museus

Anar al fòrum de tecno. No link extern.   FÒRUM


Per començar, què són les energies alternatives?

Les energies alternatives són aquelles fonts energètiques que substitueixen les energies tradicionals en la generació d'energia elèctrica. Sabem que les energies convencionals: energia hidràulica, tèrmica o nuclear tenen els seus dies comptats; si més no, tal i com són a l'actualitat. Els motius són múltiples: els recursos naturals s'esgoten (carbó, petroli, gas), la contaminació elevada que provoquen, dificultats tècniques insalvables pel que fa referència a l'energia nuclear, pluges irregulars... i el pitjor de tot, les nostres exigències energètiques: cada cop depenem més de l'energia elèctrica.
Un altre aspecte que cal tenir en compte és el tipus d'energia que emprem. Hi ha dos tipus d'energies segons d'on provinguin, les anomanem:
Fonts renovables i no renovables. Les primeres es poden utilitzar sense límits (energia provinent del Sol, del vent...), les segones depenen de la quantitat emmagatzemada a la natura (petroli, carbó...). La seva utilització està limitada a la quantitat disponible a la natura. Evidentment, més tard o d'hora s'esgotaran ja que el procés per a la seva fabricació està en mans de la natura i aquesta necessita milers o milions d'anys segons el cas.
L'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) està constituïda pels països exportadors de petroli (Arabia Saudita,Argelia, Emirats Àrabs, Indonèsia, Iran, Iraq, Kuwait, Líbia, Nigèria, Qatar i Veneçuela). Amb el petroli, a més de ser ara per ara una font d'energia de màxima importància, hi ha interessos econòmics i polítics. Actualment el preu del "barril", que són 159 litres de petroli cru, havia estat al voltant dels 130 dòlars, uns 96€,  l'estiu de 2008. Actualment, l'any 2013, es troba sobre elS 78€.

UNA MICA MÉS D'INFO

E.Solar Tèrmica El Sol no només ens dóna vida sinó que ens dóna calor (energia) que podem transformar en una altra tipus d'energia.
E. Fotovoltàica El Sol ens proporciona llum que convenientment tractada en podem obtenir electricitat.
E. Eòlica El vent és energia cinètica que fa moure els àlabs d'un aerogenerador. Dins de l'aerogenerador hi tenim un generador d'electricitat.
Geotèrmica La Terra, el nostre planeta, té en el seu interior calor. Només cal trobar un mecanisme eficient per portar-la a l'exterior.
Mareomotriu El mar també té moviment (corrents marins). Una altra possibilitat d'obtenir energia elèctrica.
Biogàs El gas provinent de la descomposició orgànica (metà).
Biomassa Consisteix en la combustió (cremar) dels residus del camp, de la indústria o domèstic.
Experimentant amb noves energies alternatives. Seguim experimentant i experimentant..


  Si us plau, feu referència del web.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers, pots veure-ho a POLÍTICA DE COOKIES, AQUÍ.. Si continues navegant les estàs acceptant.