Anar a l'Índex del Web.
Anar al fòrum de tecno12-14.info
Disculpeu. Botó inactiu ! Anar al xat de tecno 12-14.info
Disculpeu. Botó inactiu! Contactar amb el webmaster

Una possible normativa de l'aula taller que es podria  aplicar a la vida real sense adaptació.

NORMATIVA DE L'AULA DE TECNOLOGIA (ÀREA DE CIENCIES).

En primer lloc has de tenir en compte que l'aula de tecnologia no és un lloc d'esbarjo. Tampoc has d'esperar que el professor prepari sempre treballs divertits. Sabem que és difícil separar la diversió del que és o podria ser un joc. Potser et sigui fàcil barrejar la diversió de 'passar-s'ho bé' amb el que no és: un joc. Tens màquines i no tenen ulls per veure què passa al seu voltant i, per tant, no s'aturaran en cas de perill o accident. Recorda: a l'aula de tecnologia vas a aprendre.

L'ús de la bata és OBLIGATORI. A més ha de tenir les mànigues llargues i cobrir la bata, com a mínim, fins el genoll (Per què?). Sempre ha d'estar perfectament cordada, especialment els botons de les mànigues (Per què?).

Quan entris a l'aula taller, vés directament a la taula que tens assignada. Recorda que treballem, quasi bé sempre, en grups i hauràs d'anar a la mateixa taula de sempre.

A l'aula taller de Primer d'Eso hi ha distribuïts uns símbols d'advertència. Si no saps el seu significat pregunta'l. En aquest web hi ha un recull ampli de senyals.

Tu ets responsable del material mentre duri la pràctica. És massa freqüent deixar el material a qualsevol lloc i quan tornem el següent dia, donem la culpa a tothom.

Si algun cop et trobes amb material malmès, no dubtis en comunicar-lo al professor. És normal que una bombeta, connector, eina, màquina...deixi de funcionar algun cop, no t'has de preocupar però estàs obligat a comunicar-lo. Pensa que un mal funcionament pot produir accidents als companys que vagin darrere teu.
Si a l'aula taller tens un espai per guardar el material, apunts...no utilitzis altres llocs.

MAI FACIS CANVIS DE MATERIAL NI PERMETIS QUE UN ALTRE GRUP N'AGAFI.

No suposis de què anirà la pràctica, espera que el professor ho expliqui. Per evitar problemes d'atenció, equivocacions en el procediment o, fins i tot, danys físics, és molt important escoltar. Hi ha moments que cal el silenci i escoltar amb molta atenció. És molt molest preguntar al professor una cosa que l'acaba de dir. Hauries d'assumir que és un error teu i no exigir que t'ho torni a explicar.

En acabar la classe, tot el material ha de tornar al mateix lloc on estava. Si ho fas així HO TROBARÀS SEMPRE AL MATEIX LLOC.

Abans de sortir de classe endreça la taula i, si cal, recull les restes que hi puguin quedar així com la neteja del terra de material que hagi caigut. De vegades et pot fer falta l'escombra i el recollidor.

El material que es pugui reciclar no s'ha de tirar : deixa'l en el lloc que el professor indiqui.

Puja la cadira o taburet i marxa de la classe en silenci.

Aquesta normativa és un resum/adaptació d'un conjunt de mesures relacionades amb els laboratoris. Un fet molt important és que la normativa, si bé és aplicable als laboratoris, no ho és de manera exclusiva: cal que adaptis les mesures a la vida diària. T'estalviaràs molts ensurts. Si vols veure la normativa completa dels laboratoris ("i vida real") clica a + info