Web Personal de Manel Debés
MUSEUS DE CATALUNYA de l'àmbit tecnològic

Museu de la Ciència de Barcelona "COSMOCAIXA " (Fundació "La Caixa"). Museu inaugrurat el 25 de setembre de 2004. Situació: Carrer Teodor Roviralta, 55 08022 Barcelona.

   

Museu Molí Paperer de Capellades

Situació: Carrer Pau Casals, s/n. Capellades (Anoia-Barcelona-)El Museu Molí Paperer de Capellades, és un dels museus més rellevants sobre PAPER d'abast internacional. Ubicat en un antic molí paperer del segle XVIII és un museu VIU on encara s'hi elabora paper fet a mà. Compta amb unes importants col·leccions de maquinària, utillatge, papers i documents que daten del segle XIII al XX. El museu desenvolupa una important activitat cultural de dinamització del paper en tots els seu àmbits.Informació i reserves
Museu Molí Paperer de Capellades
c. Pau Casals, s/n

08786 Capellades (Barcelona)
Tel. i fax (34) 93 801 28 50

   

Museu de l'aigua - Col.lecció Gavarró

Situació: Carrer Molí de Rigat. Vilanova del Camí (Anoia-Barcelona-). Dedicat exclusivament a objectes i aparells relacionats amb l'aigua, es troben peces desconegudes que feien sortír l'aigua de les profunditats, instruments científics, jocs i joguines que funcionen amb la força hidràulica, turbines...

 
   

Museu del Ferrocarril

Situació: Pl. Eduard Maristany s/n. Al costat Estació de Renfe. 08800 Vilanova i la Geltrú Barcelona. Tel.: + 34 93 8158491. fumvu01@ffe.es.Va ser l'antic dipòsit de locomotores de RENFE. Es troben diferents models de màquines de ferrocarril i vagons que van recórrer per Catalunya.

   

Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya.

Situació: Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica (mNACTEC)
Rambla d'Egara, 270. Terrassa
Telèfon: 93.736.89.66
Telèfon per a concertar visites: 93.789.22.44
Fax: 93.736.89.60
E-mail: info@mnactec.com

   

Gabinet de física experimental "Mentora Alsina". i Observatori Fabra. Situació: Carretera de Vallvidrera al Tibidab, s/n. Barcelona. Reuneix una mostra que abarca diferents col.leccions d'instrumental científic dels segles XIX i XX. Entre el material més significatiu hi ha aparells que permeten fer demostracions de la Física com l'Òptica, la Mecànica, l'Electricitat, el Magnetisme, termodinàmica i Acústica..

 

 
   

Observatori.

Inaugurat el 7 d'abril de 1904, amb la presència del rei Alfons XIII i diverses autoritats, l'observatori ha estat des de llavors un referent per a Barcelona, en el seu perfil de Collserola i com a símbol científic per a la ciutat.

Situat a la vessant sud-est de la serra de Collserola, just una mica mes avall del Tibidabo, domina tota la plana del Barcelonès, el delta del Llobregat i part del Maresme.

Visites al Fabra: 93.317.05.36, Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona.

   
Museu Centre Aeri

Situació: Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya

Av. Aragai s/n. Tel. 938 154 481.


HORARI VISITES: Escoles i grups de dilluns a divendres (cal trucar per concertar visita). Públic en general de dimarts a divendres de 18 a 20 hores.
Col-lecciò d´avions i helicòpters exposada a l´exterior de l´Escola Aeronàutica. Programa de divulgació de l'aviació. Centenari de l'aviació al món (1903 - 2003). Pot visitar-se cada dia.

El primer reactor "Saeta"